Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه اختتامیه دومین دوره و افتتاحیه سومین دوره جایزه دولت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران با حضور مهندس جمشید انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی مرکز آموزش مدیریت دولتی، صبح سه شنبه پنجم اسفندماه 1399، برنامه اختتامیه دومین دوره و افتتاحیه سومین دوره جایزه دولت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران با حضور مهندس جمشید انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و جمعی از مقامات عالی کشوری در سالن ولایت ساختمان مرکز آموزش مدیریت دولتی از ساعت 10:30 تا 12 و با حضور مدیران و کارکنان دستگاههای اجرایی کشور در بستری مجازی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آغاز این برنامه، آقای رفیع زاده، معاون نوسازی اداری سازمان اداری و استخدامی کشور و دبیر شورای سیاستگذاری جایزه دولت الکترونیکی گفت: در سال ۹۶ در سازمان اداري و استخدامي كشور اولين دورۀ جايزۀ دولت الكترونيك را برگزار كرديم، در اين دوره ۵۷ دستگاه شركت داشتند كه نتايج ارزيابي اين دوره را در سال ۹۷ اعلام و گزارشي از وضعيت دستگاه‌هاي اجرايي ارائه كرديم. با توجه به تجربۀ دورۀ اول، مدلي كه براي جايزه دولت الكترونيك طراحي شده بود مورد بازنگري قرار گرفت و نهايتاً در سال ۹۸ دومين دورۀ جايزۀ دولت الكترونيك را با حضور ۹۰ دستگاه اجرايي شركت‌كننده آغاز كرديم و امروز در اين مراسم اختتاميه از برگزيدگان اين دوره قدرداني خواهيم كرد.

وي در اشاره به مزاياي دولت الكترونيك بيان داشت: در سه سال اخير يك وضعيت رقابتي سالم ميان دستگاه‌هاي اجرايي ايجاد شده و دستگاه‌ها اهميت دولت الكترونيك را با درنظرگرفتن خروجي و ستاده يا اهدافي كه از دولت الكترونيك دنبال مي‌كنيم مورد توجه قرار داده‌اند و ارزيابي‌ها منجر به آسيب‌شناسي هر يك از دستگاه‌ها و حوزه‌هاي موضوعي دولت الكترونيك مي‌شوند.

معاون نوسازي اداري سازمان اداري و استخدامي كشور افزايش مشاركت را يكي از دستاوردهاي جايزۀ دولت الكترونيك دانست و گفت: مشاركت در دورۀ دوم از ۶۵ درصد به ۸۵ درصد افزايش پيدا كرده است. وي با بيان اينكه از خروجي ارزيابي‌هاي جايزۀ دولت الكترونيك در برنامه‌‌هاي عملياتي دستگاه‌هاي اجرايي استفاده شده است، اظهار داشت: براي اينكه بتوانيم برنامه‌هاي كمّي براي دستگاه‌ها تدوين كنيم، نتايج اين ارزيابي‌ها را لحاظ كرديم.

دكتر رفيع‌زاده آموزش نيروي انساني شاغل در حوزه دولت الكترونيك، شبكه‌سازي و ترويج و توسعۀ پايدار دولت الكترونيك، توجه به نتيجه‌‎گرايي و رضايت مردم از خدماتي كه دريافت مي‌كنند را از جمله اهداف و دستاوردهاي برگزاري جايزه دولت الكترونيك خواند.

وي در قياس دورۀ اول و دوم جايزۀ دولت الكترونيك، تصريح كرد: جايزۀ دولت الكترونيك ۱۰۰۰ امتياز دارد كه سطح امتيازي ۱۳ درصد از دستگاه‌هاي اجرايي در دورۀ اول، بين صفر تا ۹۹ بود و در دورۀ دوم هيچ دستگاهي در اين سطح قرار ندارد و ۴۵ درصد از دستگاه‌ها در بازۀ ۱۰۰ تا ۱۹۹ قرار دارند. بيش‌ترين پيشرفت را نيز در سطح ۲۰۰ تا ۲۹۹ داشته‌ايم كه از ۳۸ درصد در دورۀ اول به ۴۷/۵ درصد در دوره دوم رسيده است.

معاون نوسازي اداري سازمان اداري و استخدامي كشور تأكيد كرد: در اين دوره تلاش كرديم دريافت مستندات فيزيكي را به حداقل برسانيم.

دكتر رفيع‌زاده تأكيد كرد: امروز كه افتتاحيه دوره سوم جايزه دولت الكترونيك نيز هست، تلاش داريم در اين دوره هر نوع تعامل، از جمله دريافت اظهارنامه و خودارزيابي صرفاً در قالب سامانه‌اي كه طراحي شده است به صورت الكترونيك انجام شود. همچنين تلاش داريم در اين دوره نقش مردم را بيش‌تر لحاظ كنيم.

مهندس جمشید انصاری معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در ادامه برنامه در سخنانی با اشاره به شرایط اعطای جایزه دولت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران به دستگاههای اجرایی بیان داشت: الزامات همسويي با تحولات جهاني و بين‌المللي در حوزۀ IT و ارائه خدمات به صورت الكترونيك، تأمين شفافيت و مقابله با فساد در فعاليت‌هاي اقتصادي و خدمات عمومي، فراهم‌كردن دسترسي عمومي به خدمات و اطلاعات و تعميم عدالت در بهره‌مندي از امكانات، افزايش سرعت و دقت در ارائه خدمات و كاهش هزينه‌هاي دولت و قيمت تمام‌شدۀ كالا و خدمات از جملۀ الزامات و ضرورت‌هاي استقرار و توسعۀ دولت الكترونيك در كشور است.

وي ادامه داد: همچنين بحث پيشبرد برنامه‌هاي اصلاح نظام اداري را نيز داريم و ضمن اينكه توسعۀ دولت الكترونيك يكي از اين برنامه‌ها بود، توسعۀ دولت الكترونيك بر چابك‌سازي دولت و مقابله با فساد و ارتقاي سلامت در نظام اداري مي‌توانست مؤثر باشد.

مهندس انصاري با بيان اينكه در چهار سال گذشته برنامه‌هاي مشخصي در توسعۀ دولت الكترونيك پيش‌بيني و دنبال كرده‌ايم، تصريح كرد: كميته‌اي با مسئوليت معاون‌‎اول رئيس‌جمهوري و عضويت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، سازمان اداري و استخدامي كشور و سازمان برنامه و بودجۀ كشور توانسته است با همكاري دستگاه‌هاي اجرايي ۲۳ پروژۀ اولويت‌دار ملي را در اين حوزه تعريف كند كه در طول سه سال گذشته عمدۀ اهتمام دولت به پيشبرد و به‌سامان‌رساندن اين ۲۳ پروژه بوده است.

وي ادامه داد: در ارزيابي‌ها متوجه مي‌شويم در بعضي از اين پروژه‌ها توفيقات ما بيش‌تر و در برخي كم‌تر بوده است؛ طبق آخرين آمار، از اين ۲۳ پروژه، يك پروژه به صورت كامل به اتمام رسيده، ۶ پروژه بيش از ۷۰ درصد، ۷ پروژه بين ۵۰ تا ۷۰ درصد و بقيۀ پروژه‌ها حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد پيشرفت داشته‌اند.

رئيس سازمان اداري و استخدامي كشور، شناسايي و شناسنامه‌داركردن خدمات دولت را يكي از مهم‌ترين اقداماتي كه در حوزۀ دولت الكترونيك انجام شده است ارزيابي كرد و گفت: امروز ۵۷۵۲ خدمت شناسه‌دار داريم كه بخش عمده‌اي از آن خدمت به مردم است و حدود ۱۰۰۰ خدمت هم خدمات دولت به دولت (G 2 G) است. از اين ۵۷۵۲ خدمت، ۴۵۳۰ خدمت قابليت الكترونيكي‌شدن دارند و بقيۀ خدماتي هستند كه بايد حضوري به مردم ارائه شود؛ مانند خدماتي كه در بيمارستان‌ها به بيماران ارائه مي‌شود.

وي افزود: از اين ۴۵۳۰ خدمت نيز، ۲۶۷۱ خدمت در دستگاه‌هاي اجرايي كشور الكترونيكي شده و به مردم ارائه مي‌شوند. در سامانه ملي خدمات دولت به  نشانی (www.mardom.ir)، اين خدمات به مردم معرفي مي‌شوند و از طريق همين سامانه مي‌توان از ۱۲۰۰ خدمت از خدمات دستگاه‌هاي اجرايي استفاده كرد.

معاون رئيس‌جمهوري افزود: البته ناكاميابي‌هايي نيز داشتيم و نگراني‌هايي هم در كندي پيشرفت برنامه توسعۀ دولت الكترونيك وجود دارد؛ شايد ساختار نظام اداري ما و رويكردي كه بخش قابل توجهي از مديران و كاركنان در تقابل با الكترونيكي‌شدن خدمات و فعاليت‌ها دارند، يكي از مشكلات اصلي ما بوده است. همان‌طور كه در دستگاه‌ها براي توسعۀ دولت الكترونيك تلاش مي‌شود، بخشي از همين دستگاه‌ها هم در مقابل اين اتفاق مقاومت مي‌كنند. همين طور اينكه فكر مي‌كرديم با توسعۀ دولت الكترونيك به چابك‌سازي دولت مي‌رسيم، كمتر اتفاق افتاده و مقاومت جدي دربرابر حذف واحدهايي كه خدمات آن‌ها الكترونيكي مي‌شود، وجود دارد.

وي ادامه داد: از همه مهم‌تر، نتوانستيم استفاده از خدمات الكترونيكي را در بين خدمات‌گيرندگان و مردم عمومي كنيم و هنوز مردم براي دريافت خدمت، علاقه‌مند به مراجعه و حضور در محيط‌هاي اداري هستند. به نظر مي‌رسد در فرهنگ‌سازي چه در ميان مردم و چه در ميان كاركنان و مديران دستگاه‌هاي اجرايي بايد برنامۀ مشخصي را در دستور كار خودمان قرار دهيم. همچنين دستگاه‌ها در معرفي خدمات خود در اين برنامۀ فرهنگ‌سازي شركت كنند و حتي براي شهرونداني كه خدمات را به صورت الكترونيكي دريافت مي‌كنند، امتيازاتي قائل شوند.

وي در پايان سخنان خود از تلاش‌هاي دستگاه‌هاي اجرايي كشور در راه توسعۀ دولت الكترونيكي قدرداني كرد و ابراز اميدواري كرد اين موضوع در اولويت اهداف و اقدامات دستگاه‌ها قرار گيرد.

در فرجام این برنامه، با تقدیر از برگزيدگان دو بخش تكليفي و داوطلبانه اختتامیه دومین دوره جایزه دولت الکترونیک به پایان رسید که با رونمایی از تندیس جایزه دولت الکترونیک دوره سوم به دست مهندس انصاری، افتتاحیه سومین دوره این جایزه در مرکز آموزش مدیریت دولتی کلید خورد.

در بخش تکلیفی، اعطای تقدیرنامه برترینها به ترتیب رتبه تعلق گرفت به: «نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، حائز شرایط دریافت تقدیرنامه «تعالی» در آمادگی دولت الکترونیک؛ سازمان امور مالیاتی کشور، حائز شرایط دریافت گواهی «اشتهار» به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ گمرک جمهوری اسلامی ایران، حائز شرایط دریافت گواهی «اهتمام به تعالی» در آمادگی دولت الکترونیک؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان بنادر و دریانوردی، به صورت مشترک با رتبه چهارم، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک و سازمان سنجش آموزش کشور  با رتبه پنجم، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک»

در بخش داوطلبانه حوزه  G2G (دولت به دولت)،  اعطای تقدیرنامه به ترتیب رتبه به 4 دستگاه اجرایی تعلق گرفت: «دفتر هیئت دولت، سامانه «سازمان الکترونیک دفتر هیئت دولت»،  حائز شرایط دریافت تقدیرنامه تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،  سامانه «پرونده الکترونیکی سلامت»، حائز شرایط دریافت گواهی اشتهار به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک؛ مرکز توسعه تجارت الکترونیکی، سامانه «تدارکات دولت (ستاد)»، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک و سازمان اداری و استخدامی کشور، سامانه «کارمند ایران»، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک»

در بخش داوطلبانه حوزه (G2C و G2B )  دولت به کسب و کارها، اعطای تقدیرنامه بخش تنها به «وزارت راه و شهرسازی» به خاطر سامانه هایی همچون: «سامانه نظارت امور مقررات ملی و کنترل ساختمان (سنامک)» در حوزه G2B  و  «سامانه مدیریت ارتباط شهروندی وزارت راه و شهرسازی (شهراه)» در حوزه G2C، حائز شرایط دریافت گواهی اهتمام به تعالی در آمادگی دولت الکترونیک تعلق گرفت.

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: مرکز آموزش مدیریت دولتی مرکز آموزش مدیریت دولتی مرکز آموزش مدیریت دولتی دولت الکترونیک سازمان اداری و استخدامی کشور سازمان اداری و استخدامی کشور مرکز آموزش مدیریت دولتی جایزه دولت الکترونیک جمهوری اسلامی ایران دستگاه های اجرایی ارزیابی ها دستگاه ها برنامه ها دورۀ اول

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۱۲۷۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد

رییس سازمان سنجش گفت: ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ کشف شد، موارد به هیات‌های بدوی ارجاع می‌شود و معمولا کمتر از ۵ سال محرومیت برای داوطلبان ندارد.

به گزارش مشرق، عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش کشور امروز در حاشیه مراسم نکوداشت اساتید نمونه کشوری در مورد نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ در اردیبهشت گفت: کنکور ۱۴۰۳ یکی از ایمن‌ترین آزمون‌های سراسری بود و یا صحت کامل برگزار شد واقعاً مردم خیلی خوب با سازمان سنجش همراهی کردند و فریب بازی شبکه‌های زیرزمینی را ه داوطلبان را اغفال می‌کنند نخوردند.

وی ادامه داد: در مجموع ۲۵ مورد تقلب در ابتدای جلسه آزمون روز پنجشنبه صبح (۶ اردیبهشت) شناسایی شد که داوطلبان تلاش کرده بودند دستگاه‌های الکترونیکی با خود داخل جلسه ببرند و در لحظه شناسایی شدند.

پورعباس گقت: این دستگاه‌ها در حد دستگاه‌های جاسوسی و پیچیده بود، ولی تلاش‌های ما در مسیر اعمال امنیت به ثمر نشست. این افراد به نیروی پلیس امنیت تحویل شدند.

رییس سازمان سنجش آموزش کشور بدون اشاره به که این داوطلبان از کدام شهرستان‌ها یا استان‌ها بودند یا جنسیت داوطلبان متقلب نیز گفت: این افراد به هیات‌های بدوی و هیات‌های تجدید نظر ارجاع می‌شوند و معمولاً برای این داوطلبان محرومیت کمتر از ۵ سال نداریم.

وی در مورد زمان برگزاری مجدد آزمون سراسری نوبت اول برای آن دسته از داوطلبان سیل‌زده روز پنجشنبه گذشته نیز توضیح داد: آزمون فقط صبح روز پنجشنبه برای ابن شهرستان دوباره برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

دیگر خبرها

  • هوشمند شدن خدمات دولت برای کسب وکار واحد‌های صنفی در اردبیل
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد/ اعلام زمان برگزاری نوبت اول کنکور
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • خدمات هوشمند دولت برای واحد‌های صنفی با صدور مجوز‌های الکترونیکی
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در یزد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • تجهیزات الکترونیکی برگزاری انتخابات در خرم‌آباد فراهم است